11 būdų kaip sumažinti plaukų riebalavimąsi

Jei jaučiate, kad plaukai riebaluojasi greičiau nei įprastai, jūs nesate vieni - daugybė žmonių kiekvieną dieną susiduria su riebiais plaukais. Laimei, yra keletas būdų, kaip galite pakeisti savo plaukų plovimo ir stiliaus metodus, kad plaukai mažiau riebaluotųsi. Išbandykite keletą (arba visus!) Šie patarimai skirti tam, kad jūsų plaukų sruogos išliktų blizgios ir švarios. 

Rečiau plaukite plaukus.

Plaunant plaukus kiekvieną dieną, jie gali būti riebesni. Vietoj to, pabandykite praleisti 2–3 dienas tarp plovimų, kad pasiektumėte geriausių rezultatų. Tai gali užtrukti kelias savaites, tačiau jūsų plaukai iš tikrųjų nustos gaminti tiek daug natūralių riebalų, todėl plaukai bus mažiau riebaluoti.

Rečiau-plaukite-plaukus
  • Dienomis, kai jūs neplaunate plaukų, dėvėkite dušo kepuraitė duše, kad plaukai būtų sausi.
  • Jei labai prakaituojate, gali tekti dažniau plauti plaukus. Pabandykite plauti šampūnu dažniau ar rečiau, kol rasite sau tinkantį tvarkaraštį.

Išbandykite šampūną riebiems plaukams

Šie šampūnai yra švelnesni ir sukelia mažesnį plaukų riebalų kaupimąsi. Ieškokite produktų, kuriuose rašoma „riebiems plaukams“ „skaidrinamasis šampūnas“ arba „mažiau kaupiasi“, kad rastumėte sau tinkamiausią. Šampūnas riebiems plaukams švelniai pašalina nešvarumus nedirgindami galvos odos.

sampunas-riebiems-plaukams

  • Ieškokite šampūno su cinko sulfatu, kuris padėtų išvalyti galvos odą ir suvaldytų riebalų kaupimąsi.

  • Kai plaunate plaukus, pasistenkite per stipriai nešveisti galvos odos. Tai nepadarys jūsų plaukų mažiau riebiais.

  •  Geriausias sprendimas nepadauginti šampūno yra naudoti kietąjį šampūną.

Plaukite plaukus vėsiu ar drungnu vandeniu.

Karštas vanduo pašalina nuo plaukų natūralius aliejus. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, dušo vandenį laikykite kuo vėsesnį, ypač skalaudami šampūną ir kondicionierių nuo plaukų. Vėsus vanduo uždaro jūsų plaukų folikulus, o tai padės išlaikyti drėgmę.

riebius-plaukus-plauti-drungnu-vandeniu

  • Kondicionierių tepkite ant plaukų galų, o ne ant galvos.

  • Prieš lipdami iš dušo, visada kruopščiai nuskalaukite kondicionierių nuo plaukų.

  • Jei turite garbanotus ar banguotus plaukus, naudokite nenuplaunamą kondicionierių, kad drėkintumėte savo garbanas, jų neapsunkindami visą dieną. Nukreipkite kondicionierių ant galų, kad nepridėtumėte papildomų riebalų ant galvos odos.

Tarp įprastų šampūnų naudokite sausą šampūną.

Sausas šampūnas padeda sugerti riebalus. Papurkškite nedidelį kiekį sauso šampūno šalia savo šaknų, tada pirštais įtrinkite jį į galvos odą. Jis sugers natūralius aliejus ir paliks plaukus švaresnius ir žvilgesnius.

sausas-šampūnas

  • Jei kyla problemų išsklaidant sausą šampūną pirštais, naudokite plaukų šepetėlį.

  • Jei turite tamsius plaukus, būtinai įsigykite nematomą sausą šampūną, kad išvengtumėte pilkšvo atspalvio šaknyse nuo baltos pudros.

Šukuokite plaukus kartą per dieną

Per dažnas plaukų šukavimas gali paskatinti jūsų galvos odą gaminti daugiau riebalų. Įsitikinkite, kad šepetys liečia jūsų galvos odą, kad pašalintumėte negyvą odą ir plaukai jaustųsi švarūs.

šukuoti-plaukus

  • Būkite labai atsargūs, kai šukuojate plaukus, kol jie drėgni. Pradėkite nuo galų ir lėtai judėkite aukštyn, kad išvengtumėte plaukų plėšymo ar draskymo.

  • Jei tą dieną jau šukavote plaukus, bet jie tampa labai netvarkingi, nesijaudinkite. Sutelkite dėmesį į plaukų galiukus, juos išlyginkite ir plaukai vėl atrodys tobulai.

Ieškokite „be riebalų“ arba „be aliejaus“ stiliaus produktų.

Geliai ir losjonai iš tikrųjų gali pridėti riebalų jūsų plaukams. Jei naudojate bet kokį  gaminį, įsitikinkite, kad nesirenkate netinkamų. Pabandykite rasti produktų, skirtų riebiems plaukams, kad jie nesikauptų.

plaukų-priemones-riebiems-plaukams

  • Augalinis glicerinas, alavijo lapai ir citrinos rūgštis yra įprasti produktai be aliejaus.

  • Dėl sunkių formavimo priemonių plaukai gali apsunkti ir atrodyti riebesni, ypač jei turite švelnius ar plonus plaukus.

Stenkitės neliesti plaukų.

Aliejus iš jūsų rankų gali patekti į plaukus. Pabandykite visą dieną naudotis laisvų rankų įranga. Jei jums reikia pasitaisyti plaukus, vietoj pirštų naudokite švarų šepetį ar šukas.

neliesti-riebaluotų-plaukų

  • Jei norite išlaikyti plaukus vietoje, pabandykite naudoti plaukų laką ar molį, kad nereikėtų jų nuolat liesti.
  • Laikykite plaukus nuo toliau  veido, naudodamiesi spaustukais ar galvos juosta.

Leiskite plaukams išdžiūti natūraliai, užuot juos džiovinę.

Plaukų džiovintuvo šiluma gali išdžiovinti plaukus nuo natūralių aliejų. Tai gali sukelti per didelę kompensaciją, todėl galvos oda bus dar riebesnė. Pabandykite leisti plaukams išdžiūti, kad jie būtų sveiki ir be riebalų.

plaukus-džiovinti-natūraliai

  • Leidžiant plaukams išdžiūti, plaukai bus sveikesni ir sumažės plaukų galiukų skilimas.

  • Jei norite retkarčiais džiovinti plaukus, naudokite apsaugantį nuo karščio purškiklį, kad išvengtumėte galimos žalos.

  • Tiesinant plaukus, taip pat gali atsirasti riebių riebalų kaupimosi, nes tai priverčia plaukus gulėti arčiau galvos odos. Stenkitės apriboti šilumos formavimo priemonių naudojimą, kad jūsų plaukai ir galvos oda būtų sveiki.

Išvalykite plaukų įrankius

Nešvarūs plaukų šepečiai ar tiesinimo priemonės gali perskirstyti riebalus ant jūsų plaukų. Jei kurį laiką (ar niekada) nevalėte plaukų įrankių, naudokite drėgną skudurėlį su šiltu vandeniu. Prieš pakartotinį naudojimą leiskite savo įrankiams gerai išdžiūti.išvalyti-plaukų-priemones

  • Įrankius turėtumėte valyti dažnai, ypač jei juos naudojate kiekvieną dieną.

Nenaudokite nuo sausų ar pažeistų plaukų produktų.

Tokie gaminiai gali palikti ploną plėvelę ant jūsų plaukų. Nors tai tinka plaukams, kurie iš tikrųjų yra sausi arba pažeisti (dėl plonos plėvelės plaukai atrodo blizgūs ir lygūs), viskas, ką jie daro plaukams tai suteikia laikiną efektą, bet problemos nepanaikina. Jei jums reikia naudoti šiuos produktus, tepkite juos tik ant plaukų galiukų.

nenaudoti-sausų-pažeistų-plaukų-produktų


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


  • Aurelija“ platformoje „

    Labai geras straipsnis. Sužinojau įdomių dalykelių. Išbandysime!!! Ačiū

  • Ligita“ platformoje „

    Geri patarimai. Labai patiko Ačiū! 👌🌞


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Skaitliukas.eu - Nemokamas lankytojų skaitliukas